Åren snurrar på allt fortare med tiden och innan vi knappt gjort bokslut för vårt tolfte år är det dags att räkna ner det trettonde. Vem hade trott det den där sommaren 2005, då idén i om ett annorlunda företag tog form i korridorerna på Floragatan 13? Det har gått bra. Alla år utom ett, då en samarbetspartner bestämde sig för att inte betala ett par stora fakturor. Det sved, men vi kom tillbaka, och det känns faktiskt fortfarande som att vi är nykära. Pirrigt varje dag.

Resor, trendspaning, innovation, föreläsningar och en hel del strategiprojekt förstås. Inte vilka som helst och absolut inte med vem som helst. År 2018 har vi förutom våra tunga ramavtal med Stockholms läns landsting, haft förmånen att arbeta tillsammans med ett antal större och framstående fastighetsföretag såsom exempelvis MKB som är i färd med att utveckla ett industriområde i Malmö till ett attraktivt och tryggt bostadsområde. ICA Fastigheter vet nu hur framtidens livfulla plats ska se ut och Klövern vet hur man framgångsrikt ska utveckla ett större område för kommersiella lokaler.

Vi har självklart inte nöjt oss med de stora drakarna på fastighetssidan utan vi har också haft förmånen att få ge Nordea tips om hur framtida bankkunder vill ha det. Migrationsverket behövde understöd med sin progressiva digitala strategi och sist men inte minst BillerudKorsnäs Venture som jobbar med innovationssatsningar.

Att sitta i två jurygrupper, Boinsititutets Bopris och Exportpriset för de Kulturella och Kreativa Näringarna, har varit två mycket stimulerande, hedersamma och kreativa uppdrag. Man skulle faktiskt kunna se det som ett kvitto som borgar för vår verksamhets höga kvalitet.

Peters breda kunskaper och hans lust att föreläsa, har fört honom land och rike runt talmanus om vår digitala framtid, design, fastigheter, bostäder, äldre med mycket mera. Från Kalix i norr, till Oslo i väst till Malmö i Söder. Roligast var nog trendföreläsningen på ett av världens ledande konst- och designmuseum Victoria&Albert Museum i London i somras.  

Förutom våra årliga trend- och researchresor till Milano och Venedig har vi gästat SXSW, ett nytt årligt måste-evenemang i Austin, New York, London, Toronto och Abu Dhabi. Fantastiska upplevelser allihop. Lärorika. Var och en på sitt sätt och vi stärker oss glatt med att Google inte räcker till för att skaffa sig genuina kunskaper om samtid och framtid. Och inte bara det, vår jätteserver är sprängfull av egna bilder vi kan dela med oss av. Positivt.

Självklart har vi sett och upplevt en del trender, eller snarare återupplevt, då vi känt till att de är på väg, inte bara för att vi är på resande fot utan även med hjälp av vår framtidssökmotor Q-Ball som ger oss en hel del inte alltid bekväma insikter. The Feminine Revolution är i full gång, en rörelse vi pratat om länge men tog många på sängen. Att religiösa värderingar gör ett allt större avtryck i vårt samhälle har väl knappast undgått någon. För att nämna ett par.

OK, vad säger spåkulan om nästa år? Ja, vi kanske ska hålla oss från att sprida rykten och affärshemligheter, dålig affärsmodell, men vi kan väl hoppas att #metoo blir mer inkluderande, att vi får en ny regering och att Svenska Akademin startar om maskineriet. Vad tror ni om det?

God Jul & Gott Nytt År önskar Quattroporte Konsult AB

Julbrev 2018 (pdf)

Tidigare år:

Julbrev 2017

Julbrev 2016

Julbrev 2013

Julbrev 2012

Julbrev 2011