Aktuellt

QP-kollen nr. 99

Resor och upplevelser av alla de slag är något vi saknar mycket. Därför bjuder vi bland annat på Istanbul, wrestling, och ekivokt julpynt. Vi tänker bara på nöjen den här veckan också. Välkomna!

QP-kollen nr. 98

Ingen är normal och ingen är egentligen intresserad av nåt annat än sin mobiltelefon. Eller? I detta nummer guidar vi dig till kryddig ved, djuriska väskor och en kyrka som tagit chansen att vara något annat.

Céline Dion kunde inte rädda Donald Trump

Céline Dion-effekten räckte inte för att rädda president Trump och allt tyder på att nästa president heter Joe Biden. De mätningar som visade att Biden skulle vinna med bred marginal hade fel även denna gång. Precis som 2016. Precis som Brexit. De verkliga förlorarna i sammanhanget är opinionsinstituten.

QP-kollen nr. 97

Så var det dags att skaffa lite koll igen. Vi tror ni kan gilla Ganksy (nej det är inte felstavat) och Bibeln som blivit ordentligt räknad, mätt och kontrollerad. Om jämlikhet. Peter har skrivit en ny artikel om utgången i presidentvalet. Med en udda maktfaktor inblandad; Céline Dion. Vi visar vägen här.

Kan Céline Dion-effekten rädda Donald Trump?

Céline Dion är en av världens mest framgångsrika artister genom tiderna med mer än 175 miljoner sålda skivor och 15 år med fullsatta hus i Las Vegas. Samtidigt är hon avskydd av majoriteten bland creddiga musik- och kulturkonnässörer och framstår, bland dessa, som ett...

QP-kollen nr.96

Vi föreskriver en större dos drömmeri och en ännu större dos lek nu när mörker, kyla och virus obarmhärtigt närmar sig vårt nordliga land. Möjligheterna finns. Välkomna!

Objektiva medier?

I medierna får vi en intensiv rapportering av det amerikanska valet. Vissa menar att den bild av Donald Trump som förmedlas är vinklad till förmån för Joe Biden. Är detta en villfarelse eller finns det någon sanningshalt i dessa påståenden?

Trump, debatt och Covid-19

Nyheten om att Donald Trump smittats av Covid-19 slog ned som en bomb imorse. Hur detta kommer att drabba bilden av president Trump. Är det acceptabelt att vara sjuk om man är alfahanne och republikan?

Tidens tecken

Kultur är en viktig del i förståelsen för var mänskligheten är på väg och är oftast mer träffsäker och överträffar det mesta i förmågan att ställa rätt frågor. Konstarterna är nästan alltid bättre än andra former av prognoser i sin känslighet för samtid och framtid.

QP-kollen nr. 95

Ett extra slag för kulturen, låt den överleva. Vi bjuder på marionettdockor, ljuva naturteckningar och dockfilm. Peter skriver om kulturens betydelse för hur vi lever våra liv. Nu och i framtiden.

Vem berövade oss tryggheten?

Staden håller på att förändras och bli till något nytt. Annorlunda. Ogästvänlig och otäck. Även om den till det yttre kan se ut som tidigare är det dessvärre bara skenet som bedrar. Kanske är det svårt att föreställa sig, lite som just innan biltrafiken tog över stadsrummet.

QP-kollen nr. 94

Doft av stad, längtan efter resa, huvudlurar och köplek är bara några av ingredienserna. Men vi nöjer oss inte med det utan levererar också en provocerande (?) artikel av Peter Majanen som diskuterar våra städers tilltagande otrygghet. Vad göra?

QP-kollen nr. 93

Gosedjur, ett nytt ansikte och gerillakonstnärer. Kan det vara nåt’? En välinformerad artikel om den nya staden kommer på köpet. Inget blir som förr.

Vad gör vi med staden när ingen vill ha den?

200 år av urbanisering verkade vara en urkraft lika säker som gravitationen. Men även megatrender har ett slut. Det är nu. Vad ska hända med idéerna om växande städer? Hur skapa en stad som kan attrahera nya generationer?

Qp-kollen nr. 92

Det osar kreativitet i kepsar, diamanter, dejtingspel och sexleksaker i format du aldrig skulle kunnat föreställa dig. En välskriven artikel av doktor Mats gör höstens intåg till en baggis. Läs och lär.

Var var du?

Tidningarna fylls av krönikor om vad vi lärt av coronakrisen och om hur livet kommer att bli. Som om det hela vore över. Vad händer med demokratin, forskningen, kulturen, sporten, miljön, flyget? Ser vi slutet på globaliseringen?

QP-kollen nr. 91

Dags för säsongens sista koll. Självklart är den då något alldeles extra speciellt, eller vad sägs om tävling i design av rymdtoaletter, japansk kondomreklam som blivit en snackis. Vill du ha mer? Varsågod!

Arkiv