Aktuellt

Turk på burk

De svenska värderingarna är både vår lycka och vår förbannelse. Vi må i vissa hänseenden ha värderingar som är bra för ett stabilt samhälle men risken är att svenska värderingar decimerar vår förmåga till flexibilitet och inlevelseförmåga.

Ta inte mitt jobb!

Det har knappast undgått någon att Ebba Busch hade en dyr, gul dunjacka på sig vid sitt näringslivsrelaterade besök i Jukkasjärvi, att PM Nilsson erkänt att han trots allt tjuvfiskar ål och att ChatGPT blivit den nya leksaken för medelålders kunskapsarbetare.

Oh Holy Night

Det finns en välbekant varm känsla och upphöjd julefrid koncentrerad i vissa melodier. Vi har upplevt 1000-tals jular på varsina håll men oavsett plats lyssnar vi varje år till den sång som allra mest sjunger in julen. Den finns här hos oss.

När djävulen kom på besök

År 2022 är snart slut. Det var ett annus horribilis; ett djävulens år, där mörkrets härskare nog haft ett finger med i spelet. Det är ett numeriskt vackert årtal, men visade sig vara blott en Potemkinkuliss. Bakom kulissen rymdes krig, pandemi, inflation och energikris.

QP-kollen nr.135

Spana bland annat in labbmjölk, exklusiva smycken av simkort och konst som inte skulle vara konst.

Vem har stulit Den?

Ibland när jag vandrar på gatorna i Stockholm slås jag av en konstig slags tomhet. Ibland när jag sjunger undrar jag var känslan tog vägen. insikten om att någon stulit det viktigaste som finns. Stölden som ingen ännu har upptäckt.

Kreativitetens guldålder

Att kreativitet är värd guld är knappast en nyhet. Vi är på väg in i okänt territorium, ett territorium  som kommer att skrämma och göra många upprörda. Den ultrakreativa tidsåldern är definitivt inte något för klentrogna. Dags att steppa upp!

QP-kollen nr.134

Kvinnors revolutioner runt om i världen. Drakes enorma satsningar på kultur. Grinchen-sneakers.

Feminine Revolution – revisited

Feminine Revolution handlar om så mycket mer än #metoo. Det handlar om en förflyttning av makt, kompetens och tolkningsföreträden. Nu ser vi hur revolutionen sprider sig runt om i världen. och påverkar val och styre i såväl diktaturer som demokratier.

QP-kollen nr. 133

November! Kanske kan QP-kollen lyfta dig för en stund med sitt detta nummers bruna tema. Vi spanar in ledsen-smink, hemlängtan, bajsinnovation med mera.

När vänder det?

När den sista romerska kejsaren regerade, undrade han sannolikt när hans rike skulle sluta plågas av ständigt återkommande anfall från illasinnade grannar. När allt ska bli som på den gamla goda tiden när ekonomin var stark och romarna levde i fred.

QP-kollen nr. 132

Nätverk, bakverk och klädverk. Inget är vad du tror. Vi bjuder dessutom på en artikel om en ny generation. Tiorna.

Om 10-orna vore en bil

Nu växer en ny generation upp. De har egna värderingar, drömmar om en ny framtid och en ny värld. Vi har mött detta nya folk som antagligen kommer att skapa det som brukar kallas den första nivåns civilisation. Bortom global uppvärmning, brist på energi och fattigdom.

QP-kollen nr. 131

Sagomat, skottsäkra kläder och nyttig(are) vodka. Det personliga mötet och trendseminarium. Vågar du missa?

Varför vi måste träffas igen

Distansarbete har många fördelar. Ökad livskvalitet för många och miljöförtjänster genom minskat resande. Men det är ödesdigert för mänskligt skapande och innovation. Nu saknar vi tusentals idéer, innovationer, bolag och konstverk som vi annars skulle haft.

En ny värld

Vi vågar påstå att vi är först. Igen. Vi har mött 10-orna eller Generation Alpha som vissa kallar dem. Nyfiken?

Nyans(er) i politiken

Partiet Nyans är den nya tidens Feministiskt Initiativ. Ett parti för alla som upplever att de inte får just sina frågor tillgodosedda i det svenska samhället. Då var det kvinnor. Nu är det minoritetsgrupper, främst muslimer, i våra så kallade utsatta områden i Sverige som ska få en röst.

Sista valkompassen

Röstar du på rätt parti idag? Normalt sett brukar man inte koppla partisympati till konsumtion. Varför inte? Passa på att göra detta vals bästa valkompass så kan du gå och rösta på ditt parti sen.

Arkiv