Aktuellt

QP-kollen nr. 156

Läs bland annat om en samtalande assistentvän i jackfickan, en SmartToa och en dystopisk framtid utan AI.

Sverige släpar efter

Har AI påverkat dig ännu? Har du insett att mattan är på väg att ryckas bort under fötterna på dig. Som individ, anställd, företagare eller politiker. Sluta blunda. Dags att se världen som den är.

Trendanalytiker sökes!

Vårt team av specialister låter det omöjliga bli genomförbart, det oattraktiva bli elegant och det till synes ohållbara bli bärkraftigt. Vi söker nya talanger som vill hjälpa oss att göra framtiden till en tillgång.

Jag kan se

Vi har utforskat en ny verklighet en tid och kan visa vilken aktör som störst muskler, de bästa insikterna och bredaste kunskaperna om framtidens verklighet. Den datadrivna.

QP-kollen nr. 155

AIs enorma möjligheter, kärleken till jordens resurser och begravning till havs. Läs mer här.

Repris: Trump vinner valet

Det sa vårt AI-system vid presidentvalet 2016. Helt galet. Nästan alla mätningar visade att han skulle förlora. Vi vågade inte berätta förrän dagen innan valet. Då kom vi motvilligt ut ur en garderob som numera står på vid gavel.

QP-kollen nr. 154

Lyssna på skogens ljud och växters prat. Se hur Pablo tecknar promtar för hand med pensel och bläck. Läs en artikel om hur framtidens spås.

Osvenska Sverige

Andelen muslimer i Sverige kommer vara 20 procent högre om femton år. Vilka konsekvenser får det på samhällsklimatet? Min hypotes är att en så stor värderingsförskjutning kommer att förändra Sveriges kulturella kärna.

QP-kollen nr. 153

Nytt år. Nya tider. Kolla in sanna musikhjältar, en gigantisk swimmingpool i ett reningsverk, glitchkonst och mycket mer. Missa inte framtiden. Den är här.

Best of 2023

För en gångs skull gör vi som alla andra och presenterar en topplista. Viktiga samhällsfrågor, trender och framtid analyseras och presenteras i vetenskapligt underbyggda artiklar. Dumt att missa!

Årsredovisning

Vi instämmer i kören om att 2023 har varit ett omtumlande år. Tjatigt? Javisst har året har varit speciellt. Svårt, regnigt, mörkt och dystert. Men om vi vänder på det har det nog varit ett av de intressantaste åren på decennier.

Äldrelivet

Framtidens äldre är långt ifrån en homogen grupp individer som bara gillar att spela bingo och väva. Nä, varken bingotumlare eller solvning intresserar. Vi möts inte bara av problem utan av en gigantisk möjlighet för intresserade.

QP-kollen nr. 150

Tecknad film av teckningar blir på riktigt, en fotografiauktion med fotografier och ett tv-spel av tovad ull. Bara ett axplock.

Sverigebilden

Bilden av Sverige är viktig. Sverigebilden är viktig för investeringar, landets ekonomi och om Sverige ska fortsätta vara ett land där talanger vill verka även imorgon. För hur kan någon lita på en plats som inte kan ta hand om sig själv?

QP-kollen nr. 149

Vad sägs om en Master i Magi, Pokémon+VanGogh och ett kök byggt av inget annat än skräp. Välskriven artikel om herokreiskt ledarskap. Bara här!

Har ni vad som krävs?

Vi har under en lång tid talat om den 4e industriella revolutionen och dess påverkan på företagande. Nu är den 5e revolutionen här och den kommer definitivt att fordra en helt ny typ av ledarskap. Det herokreiska.

Låt dem äta kakor

Marie Anoinettes klassiska kommentar till sitt fattiga och hungrande folks nöd lever fortfarande. Uttalandet är ett klassiskt exempel på elitens oförståelse för vanliga människors livssituation. Vi är där igen.

Arkiv