Aktuellt

Skönhetens återkomst

Det som bara för ett decennium senast ansågs vara attraktivt inom design, arkitektur och mode blir i detta skifte närmast föraktat. Förändringen går snabbt och kommer nästan alltid utan närmare förvarning. Först ut med den nya estetiken blir mycket framgångsrik.

Julbrev 2020

Året vi kommer att glömma   År 2021 har alla förutsättningar att bli som 1067[1], 1719[2], 1919[3], eller 1946[4]. Året efter de stora kriserna och krigen som absolut ingen kommer ihåg. Än kan vi inte vara säkra, men mycket tyder på att 2021 kan bli året då vi...

Kreativitetens haveri

Jag har svårt att tro att Leonardo da Vinci hade kunnat måla Nattvarden som blind. Inte heller tror jag att Shakespeare hade kunnat skriva fantastiska dramer och sonetter om han lidit av svår afasi.

QP-kollen nr. 100

Sedan starten 2013 har QP-kollen varit sin vision trogen. Att vara ett trendbrev som fångar utvecklingen inom konst, design och mode. Inte sällan med en humoristisk vinkel. Inte nog att en artikel måste vara relevant, den måste vara snygg också för att platsa.

QP-kollen nr. 99

Resor och upplevelser av alla de slag är något vi saknar mycket. Därför bjuder vi bland annat på Istanbul, wrestling, och ekivokt julpynt. Vi tänker bara på nöjen den här veckan också. Välkomna!

QP-kollen nr. 98

Ingen är normal och ingen är egentligen intresserad av nåt annat än sin mobiltelefon. Eller? I detta nummer guidar vi dig till kryddig ved, djuriska väskor och en kyrka som tagit chansen att vara något annat.

Céline Dion kunde inte rädda Donald Trump

Céline Dion-effekten räckte inte för att rädda president Trump och allt tyder på att nästa president heter Joe Biden. De mätningar som visade att Biden skulle vinna med bred marginal hade fel även denna gång. Precis som 2016. Precis som Brexit. De verkliga förlorarna i sammanhanget är opinionsinstituten.

QP-kollen nr. 97

Så var det dags att skaffa lite koll igen. Vi tror ni kan gilla Ganksy (nej det är inte felstavat) och Bibeln som blivit ordentligt räknad, mätt och kontrollerad. Om jämlikhet. Peter har skrivit en ny artikel om utgången i presidentvalet. Med en udda maktfaktor inblandad; Céline Dion. Vi visar vägen här.

Kan Céline Dion-effekten rädda Donald Trump?

Céline Dion är en av världens mest framgångsrika artister genom tiderna med mer än 175 miljoner sålda skivor och 15 år med fullsatta hus i Las Vegas. Samtidigt är hon avskydd av majoriteten bland creddiga musik- och kulturkonnässörer och framstår, bland dessa, som ett...

QP-kollen nr.96

Vi föreskriver en större dos drömmeri och en ännu större dos lek nu när mörker, kyla och virus obarmhärtigt närmar sig vårt nordliga land. Möjligheterna finns. Välkomna!

Objektiva medier?

I medierna får vi en intensiv rapportering av det amerikanska valet. Vissa menar att den bild av Donald Trump som förmedlas är vinklad till förmån för Joe Biden. Är detta en villfarelse eller finns det någon sanningshalt i dessa påståenden?

Trump, debatt och Covid-19

Nyheten om att Donald Trump smittats av Covid-19 slog ned som en bomb imorse. Hur detta kommer att drabba bilden av president Trump. Är det acceptabelt att vara sjuk om man är alfahanne och republikan?

Tidens tecken

Kultur är en viktig del i förståelsen för var mänskligheten är på väg och är oftast mer träffsäker och överträffar det mesta i förmågan att ställa rätt frågor. Konstarterna är nästan alltid bättre än andra former av prognoser i sin känslighet för samtid och framtid.

QP-kollen nr. 95

Ett extra slag för kulturen, låt den överleva. Vi bjuder på marionettdockor, ljuva naturteckningar och dockfilm. Peter skriver om kulturens betydelse för hur vi lever våra liv. Nu och i framtiden.

Vem berövade oss tryggheten?

Staden håller på att förändras och bli till något nytt. Annorlunda. Ogästvänlig och otäck. Även om den till det yttre kan se ut som tidigare är det dessvärre bara skenet som bedrar. Kanske är det svårt att föreställa sig, lite som just innan biltrafiken tog över stadsrummet.

QP-kollen nr. 94

Doft av stad, längtan efter resa, huvudlurar och köplek är bara några av ingredienserna. Men vi nöjer oss inte med det utan levererar också en provocerande (?) artikel av Peter Majanen som diskuterar våra städers tilltagande otrygghet. Vad göra?

QP-kollen nr. 93

Gosedjur, ett nytt ansikte och gerillakonstnärer. Kan det vara nåt’? En välinformerad artikel om den nya staden kommer på köpet. Inget blir som förr.

Arkiv