Självklart var vi på plats igår när ELLEs trendspaningskväll ägde rum på Scandic Continental i centrala Stockholm. Det bjöds på tilltugg, goodiebags och såklart trendspaningar inom mode, inreding och skönhet!

Vad vi uppfattade som det genomgående temat var hur pass stark hybridtrenden etsat sig fast – hur mode hänger ihop med inredning och inredning med mode. Vi lade märke till hur saker och ting smälter samman och vackert gifter sig med varandra. Modeskapare designar inredningsdetaljer och formgivare designar kläder och accessoarer. Gör dem inte det idag så kommer de att göra det framöver, det kan vi nästan lova!

Andra trender som dök upp både under modespaningen och inredningsspaningen var Ny romantik, stilblandning och gränslöst (maximalism inom mode). 

När det kommer till skönhet lyftes eyelinern och kajalen till nya höjder, likaså mycket fransar och flätor i alla varianter. Metalliskt är och kommer att fortsätta vara hett, så för den som vågar – ös på! Också här såg vi en koppling till de trender som presenterades inom såväl mode som inredning.