Trump vs Biden från 1 – 7 oktober 2020 

Donald Trump verkar rida ut de flesta stormarna. Åtminstone om vi tolkar Quattroportes senaste mätning med KPI-Winner i Q-Ball och som ger oss en helt annan bild än de flesta större opinionsmätningarna. Vem har rätt; människa eller maskin? Det verkar hur som helst vara mycket viktigt att Demokraterna inte lutar sig tillbaka och firar segern. Än.

 

Donald Trump är smittad av Covid-19: 2 oktober 2020 kl. 10:44 (svensk tid)

 

Nyheten om att Donald Trump smittats av Covid-19 slog ned som en bomb imorse. Vi undrar hur detta kommer att drabba bilden av president Trump. Är det acceptabelt att vara sjuk om man är alfahanne och republikan? Hur kommer den amerikanska opinionen att reagera?

Quattroporte kommer att lägga ut analyser på hur bilden förändras, timme för timme, så kan ni själv bedöma om ni tror att det kommer att vara början till slutet för Mr.Trump som president.

De första timmarna dataanalys tyder på att Covid-19 inte är särskilt bra för presidentens popularitet inför valet. Joe Biden närmar sig snabbt. Men notera att än är det bara är early hours så åt oss se var detta tar oss

 

Presidentdebatt den 30 september 2020 kl 3:00 till 5:00 svensk tid

Kanske är detta inte, den första av tre presidentvalsdebatter till valet av Amerikas 46:e president den 3 november, den debatt som kommer gå till världshistorien genom sin högtstående retorik. Trots det, verkar den varit effektiv och gjort sitt jobb. Åtminstone om man är Trump-supporter.

Donald Trump verkar ha vunnit mest i debatten med Joe Biden.  Det är bilden om man jämför Winner-KPI mellan herrarna Trump och Biden. Måttet Winner-KPI som är en viktig temperaturmätare fick sig en skjuts uppåt. Kanske bör Demokraterna fundera på ett strategibyte inför eventuella kommande debatter.

* Quattroporte använder sig av Q-Ball, ett egenutvecklat AI- och big-datasystem, som analyserar ett stort urval av internet löpande för att följa trender och prognostisera framtiden på ett snabbt och säkert sätt.