Ensamhet

 

Det finns olika typer av ensamhet. Sommaren 2020. Inte som någon annan. Kanske den enda sommaren från vår tid som kommer omtalas om 100 år. För oss som lever nu är det tydligt att det finns två sorters ensamhet. Den ofrivilliga och den frivilliga. Den förra bryter ner medan den andra bygger. Den första kallas loneliness och den andra kallas solitude. Loneliness definieras om trist medan solitude definieras som mer subtilt skön. Loneliness är dissonant och den solitude är harmoni.

Jag tycker musik är det bästa sättet att omvandla den ofrivilliga ensamheten till en stund av mening. Lägg märke till hur den första harmonin i min sång här är mollmaj7 … du lindar av olvon en midsommarkrans… lite dissonant men samtidigt en väldigt vacker klang. En klang som löses upp till det lite mer harmoniska maj7… i natt ska du dansa…

Jag hoppas verkligen att vi kan träffas efter sommaren igen. Den ofrivilliga ensamheten har vi fått nog av och det är dags att börja utforma den framtid vi vill ha tillsammans. Utan oönskad loneliness och med plats för mer sweet solitude. Med mindre dissonans och mer harmoni. Vad säger du?

Ha en fin sommar!

Peter Majanen