Trendresor

Quattroporte reser sedan ett antal år. På årlig och återkommande basis, med eller utan kunder, till många platser runt om i världen där vi ser att framtiden finns representerad.

Vi har genom åren rest, arbetat och utbildat så pass mycket runt om i världen att vi nu även kommer att erbjuda våra kunder ”skräddarsydda” trendresor till platser och event relevanta för deras verksamhet.

Då vi ser att samtidskonst och design är viktiga indikatorer på framtiden besöker vi varje år konst- och designmässor, främst i Europa, för att fånga trender och impulser vi anser kommer att påverkar samhälle, konsumtion och beteende. På plats knyter vi kontakter, fotograferar och analyserar.

Vi inleder vårt trendår med en resa till Austin och SXSW för att se de senaste teknologitrenderna som påverkar allt från handel och stadsbyggnad till musik och kommunikation.

Varje år i april sedan 2002 reser vi till Milano och besöker Il Salone och den omfattande designmässa som pågår några intensiva vårveckor. Väl där besöker vi självklart andra välkända och trendsättande platser som till exempel Spacio Rossana Orlandi och designkvarteren. På hösten återvänder vi till Italien för att besöka Venedig och La Biennale di Venezia där konst och arkitektur står i fokus. I september försöker vi även att hinna med relativt nya spännande och årligt återkommande London Design Festival.

Quattroporte besöker varje år också ett antal städer som är kända för att sätta framtida trender inom till exempel shopping och retail, stadsplanering, konst, arkitektur och mode såsom till exempel London, Paris, Milano, Köpenhamn, Berlin, New York, San Fransisco, Mumbai, och Shanghai etc för att trendspana, fotografera och intervjua intressanta aktörer och på så sätt hålla oss à jour.

Milano

Milano är inte bara Italiens näst största stad, hubb för landets industri, handel och finanser utan Milano är också en av världens främsta design- och modestäder.

Läs mer

 

Paris

Bonjour Tristesse. Inte riktigt. Vi längtar ofta, mycket och gärna tillbaka till den sofistikerade staden som för oss utgör sinnebilden av den perfekta och oklanderliga kombinationen.

Läs mer

New York

These vagabond shoes, they are longing to stray, right through the very heart of it, New York, New York. Magnetism, livsglädje och lycklig, olycklig kärlek.  

Läs mer

London

God save the… sprakande motsägelsefulla och mångfacetterade utbudet i lekfulla London som får agera den busiga lillebrorsan i stads-skaran.

Läs mer