Mathilda Dalberg

Trend Scout

Född: Stockholm
Värderingsprofil: Credist
Stjärntecken: Kräfta
Kinesiskt tecken: Drake

Exposé: Mathilda är född och uppvuxen i Stockholm, med rötter i såväl snål-Småland som Närke och kalaskalla Kalix i norr.

Hon glider igenom grundskolan i jazzbrallor och mammas stora t-shirts och skriver sagor som så småningom blir till kärlekskranka noveller. Hon stormvantrivs på gymnasiet men är för feg för att byta. Räddningen blir den lilla livsviktiga skrivkursen litterär gestaltning med D som så småningom blir en go vän som lär henne att röka pipa i ett nedgånget och sunkcharmigt kök på Kungsholmen, ackompanjerad av raspig grammofonskivemusik och billigt rödtjut. Han presenterar henne i sin tur för konstnären J över en god bit mat på anrika Tranan en ljummen sensommarkväll och hon blir då tillfrågad om hon kan tänka sig att sitta modell, något hon gör än idag.

Hon har studerat Litteraturvetenskap, Svenska, Kulturvetenskaplig baskurs och Kritik och Kulturjournalistik och är en sucker för grammatik. Ord är egentligen det roligaste, bästa och vackraste hon vet – den stora, eviga kärleken – och skrivandet (det egna och andras) är den klarröda tråd som löper genom Mathildas liv. På Quattroporte får hon förena den med sin känsla för kreativa lösningar och brinnande intresse för kultur, kommunikation och estetik.

Specialistkompetens:
– Svenska
– Research
– Textkommunikation
– Korrektur

Oväntad kompetens:
– Ayurveda
– Är bådhänt

Intressen:
Skriva, läsa, spana, springa, psykologi, konst, mode och yoga.

TRE FRÅGOR:

Händelser som har haft betydelse för dig? 

2007 Börjar extraknäcka som modell för konstnären Johan Patricny.

2008 Flyttar hemifrån till en charmigt nedgången tvåa i Stockholms närmaste förort; Solna. Skrattar och gråter fortfarande vid tanken på den vingliga toaletten som aldrig skruvades fast ordentligt.

2009 Påbörjar studier vid Kulturvetarlinjen

2010 Upptäcker yogans helande kraft och flyttar till barnvagnarnas och lattepappornas heliga mecka; Hammarby Sjöstad.

2011 Läser svenska på Stockholms Universitet och förälskar mig i grammatiken närande och bärande kraft.

2012 Året då det händer. Börjar jobba med QP-kollen och får förena nytta med massvis av nöje. Spanar, skriver, läser, lyssnar, söker och upptäcker. Världens roligaste jobb.

2013 Flyttar till ”lilla Paris”, Birkastan. En liten bit av min nya himmel.

Vad tror du på?
Att acceptera det som inte går att förändra, förändra det som är möjligt och förstånd nog att inse skillnaden. Och kärlek såklart.

Drömuppdraget/Vem ska jobba med?
En nyfiken, emotionell och kreativ person som hellre står utanför den fyrkantiga lådan och tittar in, än inuti och tittar ut.

Mathilda Dalberg

mathilda.dalberg@quattroporte.se
Mobil: 0723-338 023